Maskinens olycka

posted in: Arrangemang | 0

IDA BÖRJEL – HENRIK JOHANSSON – PÄR THÖRN

I augusti utgav Eskaton Eric Petterssons roman fabriksliv – en lika vacker som vemodig uppgörelse med industriarbetarens verklighet som på många sätt utmanar föreställningarna om politisk litteratur. Vi tar tillfället i akt att diskutera detta märkliga dokument om arbetarkamp och kapitalistisk kris och bjuder in författarna Ida Börjel, Henrik Johansson och Pär Thörn för att samtala om Petterssons bok i synnerhet och den politiska litteraturens vara eller icke-vara i allmänhet.

Kvällen inleds med att Pär Thörn läser ur fabriksliv. Därefter diskuterar Ida Börjel sitt efterord till boken, och sedan följer ett samtal med Börjel, Thörn och Johansson som modereras av en av bokens utgivare.

Vi ses 6 september klockan 18.00 på Östervärns antikvariat, Höstgatan, Malmö

Fabriken är inte en plats för svaga. Fabriken är gjord för arbete, för kraft och beslut. Inte för nedbrutna eller klena, de tvivlande eller ömkliga. Fabriken säger det varje morgon, genom betonggolvet och ljusrören och stålet: du är svag, du hör inte hemma här, och du kan inte fly, det här är allt och överallt. Det här är din värld.

Arrangörer: Eskaton tillsammans med ABF.