Tillståndets förstörelse – dubbelrelease

posted in: Arrangemang | 0

Vad karaktäriserar kapitalets kriser och motståndet i vår samtid? Vad finns det för möjligheter att överskrida den kapitalistiska ekonomin?

India Däck slår upp portarna för en dubbelrelease av två nya böcker, av Kämpa Tillsammans! och Joen Vedel. Böckerna presenteras och vi diskuterar möjligheter till förändring i en ödeläggande värld.

Tisdag 11 juni kl 18
India Däck
Stora Algatan 3, Lund

Förträfflig mat serveras till självkostnadspris!
Välkomna!

KÄMPA TILLSAMMANS – SAKERNAS TILLSTÅND OCH TILLSTÅNDET FÖR SAKERNAS FÖRSTÖRELSE
Medlemmar i Kämpa Tillsammans! presenterar sin nya antologi som kretsar kring frågan om kapitalismens möjlighet till en expansion i en världsmarknad som omsluter hela planeten, och med en produktion som kräver allt färre lönearbetare. Ur detta skönjs möjligheten till en utsida, möjligheten att skapa ett liv som inte baseras på lönearbetets principer. Boken innehåller texter av Kämpa tillsammans!, Endnotes och Moishe Postone.
Boken finns att köpa och ladda ned på förlagets hemsida.

JOEN VEDEL – SAMMENBRUDSTYKKER – DAGBOG FRA ATHEN Joen Vedel, dansk aktivist och konstnär, bodde 2012 en längre period i Athen och skrev en dagbok om kamperna i krisens Grekland. Nyligen släppte förlaget Nebula hans anteckningar. Joen kommer att berätta om sina erfarenheter och tala om situationen i Grekland.

”WE ARE ALL GREEKS NOW
Lige siden jeg kom hertil, for nu 22 dage siden, har spørgsmålet om solidaritet cirklet rundt i mit hoved. Hver dag ser jeg flere og flere hjemløse, små butikker som lukker og folk som ikke har råd til mere end en pose ris i supermarkeds køen. Pensionisterne ser slidte ud, de studerende virker mere desperate( …) I weekenden var der indkaldt til en global solidaritets-dag med netop det græske folk, under overskriften: ”We Are All Greeks Now”. I stort set samtlige vestlige lande samlede folk sig i demonstrationer på 20-800 mennesker, foran de græske ambassader eller i byers centrum. I indkaldelsen stod der: ”Når et folk er under angreb, er alle folk under angreb. (…) Det græske folk har modigt rejst sig mod den sociale terrors politik. (…) Det græske folk har brug for international solidaritet og de kalder på vores støtte. Lad os besvare deres kald. Vi er alle grækere! Vi nægter at ofre mennesker for penge, som det bliver gjort med grækerne. Lad os tage livet i vores egne hænder.”

www.nebulabooks.dk