Release: Det omöjliga vittnandet

posted in: Arrangemang | 0

Nu släpper vi Marie Hållanders Det omöjliga vittnandet: om vittnesmålets pedagogiska möjligheter. Det ska firas!

Fredag 25 augusti

Vad har vittnesmålet för pedagogiska möjligheter att förändra nuet? På vilket sätt kan vittnandet möjliggöra subjektivitetsprocesser? Vad kan känslorna göra i mötet med vittnesmål? Kan en undervisning byggd på vittnesmål bidra till att rätta det orätta?

Det omöjliga vittnandet undersöker vilka pedagogiska möjligheter som finns i vittnandet genom en filosofisk utredning av aspekterna representation, subjektivitet och känslor. Det är en studie som utgår från Giorgio Agamben, men också från The Latina Feminist Group, Gayatri Chakravorty Spivak, Sara Ahmed och Édouard Glissant.

Tillsammans med forskaren Simon Ceder kommer Marie att samtala om vittnandet och vittnesmålets möjligheter utifrån litteraturens och pedagogikens perspektiv.

Marie Hållander arbetar för tillfället vid Stockholms universitet. Hon är författare till boken Tjänster i hemmet (Kabusa Böcker 2013), om att arbeta inom hemtjänsten. Marie presenterar delar av Det omöjliga vittnandet också på torsdag kväll (24 augusti, 17:15 – 18:45) vid den europiska utbildningskonferensen ECER (The European Conference on Educational Research), University College UCC, i Köpenhamn. Det omöjliga vittnandet är en omarbetad version av hennes avhandling i pedagogik (2016).

Simon Ceder disputerade 2016 med avhandlingen Cutting Through Water: Towards a Posthuman Theory of Educational Relationality. För tillfället arbetar han med ett projekt om människans tidiga evolution. Simon är medgrundare av Relationsinstitutet som utvecklar nya idéer om relationer samt organiserar publika arrangemang. Gäster vid tidigare samtal är bl.a. Lena Andersson och Jonas Hassen Khemiri. Mer info: simonceder.se relationsinstitutet.org

Lokalen öppnar 18.00 och samtalet startar 18.30.

Fri entré.

VARMT VÄLKOMNA!

Facebook-event