Afton om Tuominen 13/2

posted in: Arrangemang | 0

Lundensiska litteratursällskapet bjuder in till en afton om Mirjam Tuominen

BESK BRYGD
– Ett samtal om Mirjam Touminen

Den finländska författaren, poeten och essäisten Mirjam Tuominen (1913–1967) är för många ett okänt namn, och kanske kan man med en teologisk term kalla hennes skrifter ”deuterokanoniska”: de tycks helt enkelt tillhöra en annan kanon än den officiella litteraturhistorieskrivningens. Hennes verk, som ständigt självrannsakande rör sig mellan det självbiografiska, existentiella, religiösa och politiska, har dock mycket att säga oss även idag.

Förlaget Eskaton ger nu ut hennes samlade dikt- och essäsamlingar, och vi har bjudit in redaktören Mårten Björk för ett samtal om Tuominen tillsammans med hennes dotter: Tuva Korsström.

Tuva Korsström är litteraturkritiker och författare. Hon har deltagit i arbetet med nyutgivningen och översättningen av sin mors, Mirjam Tuominens, produktion sedan slutet av 80-talet och skriver nu på en bok om sina föräldrar.

Mårten Björk är doktorand i teologi, sitter i redaktionen för kulturtidskriften Subaltern och ger tillsammans med Jacob Andersson ut Mirjam Tuominens böcker på förlaget Eskaton.

Moderator är Peter Henning, litteraurvetare i Lund.

Måndagen den 13 februari 2017, kl. 19:00
Plats: Språk- och litteraturcentrums foajé, Lund
Inträde: 40 kr, Studenter: 20 kr, eller medlemskap i LLS 2016 (150kr)

Serveringen öppnar 18.30

För mer information: http://lundensiskalitteratursallskapet.se/

Facebook: https://www.facebook.com/events/1827379824170805/