”Det vore sannolikt inte felaktigt att definiera den extrema fas av kapitalismens utveckling som vi i dag lever som en gigantisk ackumulation och ökning av dispositiv. Förvisso har det funnits dispositiv ända sedan homo sapiens dök upp, men man skulle kunna säga att det i dag inte finns ett enda ögonblick i individernas liv som inte är format, besmittat eller kontrollerat av ett eller annat dispositiv. Hur kan vi då bemöta denna situation, vilken strategi bör vi följa i vår dagliga närkamp med dispositiven?”

Giorgio Agamben är italiensk filosof, professor i estetik vid universitetet i Verona. Han har dessutom en professur vid European Graduate School, undervisar vid Collège International de Philosophie i Paris och vid universitetet i Macerata i Italien. Han är mest känd för sina teorier om undantagstillstånd, Homo sacer och om mänskliga rättigheter. På svenska finns böckerna Undantagstillståndet (2005), Homo Sacer (2010) och Kyrkan och Riket (2014). Bland Agambens senaste titlar återfinns Il mistero del male. Benedetto XVI e la fine dei tempi (2013) och Pilato e Gesù (2013).

Texten är översatt till svenska av Gustav Sjöberg, försedd med en längre kommentar av Ola Sigurdson och illustrerad av Federico De Leonardis.

Köp via vår widget längst upp på sidan eller från Adlibris eller Bokus.

Distribution: Bokinfo.

  • Författare: Giorgio Agamben
  • Antal sidor: 71
  • ISBN: 9789198096347 (häftad)
  • ISBN: 9789198096354 (epub)