I mars 2009 blev Agamben inbjuden att tala i Notre-Dame katedralen i närvaro av biskopen av Paris och ett antal andra högt uppsatta kyrkliga tjänstemän. Hans tal, som här presenteras i svensk översättning, är en klarsynt analys av kyrkans historia och dess roll i samhället. Kyrkan och Riket är på samma gång en uppmaning till kyrkan att ta fasta på sin eskatologiska uppgift och en teoretisk utvikning kring begreppen messiansk tid och ekonomi.

Giorgio Agamben är italiensk filosof, professor i estetik vid universitetet i Verona. Han har dessutom en professur vid European Graduate School, undervisar vid Collège International de Philosophie i Paris och vid universitetet i Macerata i Italien. Han är mest känd för sina teorier om undantagstillstånd, Homo sacer och om mänskliga rättigheter. På svenska finns böckerna Undantagstillståndet (2005) och Homo Sacer (2010). Bland Agambens senaste titlar återfinns Il mistero del male. Benedetto XVI e la fine dei tempi (2013) och Pilato e Gesù (2013).

Texten är översatt till svenska av Gustav Sjöberg, försedd med en längre kommentar av Mårten Björk och illustrerad av Federico De Leonardis.

Köp via vår widget längst upp på sidan eller från Adlibris eller Bokus.

Distribution: Bokinfo.

  • Författare: Giorgio Agamben
  • Antal sidor: 57
  • ISBN: 9789198096330 (häftad)
  • ISBN: 9789198096323 (epub)